Начин на приготвяне
Леко затоплете млякото. Разбийте яйцата със захарта, прибавете млякото, настърганата кора от лимона, ванилията и подсладителя.
Изсипете сместа в хлебопекарната и малка част от мазнината. Изсипете пресятото брашно, солта и маята най-отгоре. Сложете на програма за месене и втасване (при мен е 8-тесто).
Като започне да меси и почти го обърка, започнете да прибавяте лъжица по лъжица от останалата мазнина, докато свърши.
Оставете програмата да свърши, след което извадете тестото и оформете фитили. Сложете локума и сплетете козунака по желание.
Сложете домашния козунак във форми за печене, оставете да втасат, след което намажете с разбит жълтък, бадеми и поръсете със захар. Печете в загрята фурна до златисто.
Уникален козунак замесен в хлебопекарна се получава!