Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик, замесен в хлебопекарна

Тутманик, замесен в хлебопекарна

Тутманик, замесен в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Машината меси вкусен тутманик, вие обирате овациите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • мая - 25 г прясна
  • кисело мляко - 125 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 500 - 600 г бяло
  • за плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко. Сложете всички течни съставки в хлебопекарната, захарта и солта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.

Пуснете на програма тесто. Когото спре да меси, засечете 20 мин. (не е необходимо напълно да втаса). Извадете и разделете на две. Вземете първата топка и я разстелете на правоъгълник.

Сложете половината плънка и навийте на руло (може да намажете и с малко краве масло преди да сложите плънката). Усучете и поставете в дълбока тавичка, застлана с хартия.

По същия начин направете и с втората топка тесто. Намажете тутманика с жълтък и оставете да втаса. Печете на 180 градуса до готовност.

Тутманикът, замесен в хлебопекарна, е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: