Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначета, замесен в хлебопекарна

Козуначета, замесен в хлебопекарна

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4829376240
Козуначета, замесен в хлебопекарна
Снимка: Дани Русенова
1 / 2
11/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 200 мл
  • мая - 1 кубче, прясна
  • захар - 16 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилена захар - 1 с аромат на лимон
  • ванилена захар - 1 с аромат на ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от хладкото прясно мляко с 1 лъжица брашно и 1 лъжица от захарта. Оставя се да втасва.

В хлебопекарна се слагат яйцата, млякото, брашно, захарта, солта и ароматизираната захар (в този ред). Най-отгоре се изсипва шупналата мая.

Машината е настроена на програма Тесто. Когато започне да се оформя тестото, започва постепенното прибавяне на олиото - по 1-2 с.л. докато тестото поеме всичкото олио. Ако има нужда, се прибавя брашно за меко тесто.

След омесване тестото се оставя в машината да втаса (програма Тесто би трябвало да е с функция Втасване).

Като втаса, тестото се изважда от хлебопекарната и се оформя по желание. Може да се направи и на козуначено руло с течен шоколад.

Втасва отново, маже се с яйце и се пече в загрята фурна на 180-200 градуса.

След изваждане се намазва със захарен сироп и се поръсва със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: