Начин на приготвяне
Маята се разтваря в част от хладкото прясно мляко с 1 лъжица брашно и 1 лъжица от захарта. Оставя се да втасва.
В хлебопекарна се слагат яйцата, млякото, брашно, захарта, солта и ароматизираната захар (в този ред). Най-отгоре се изсипва шупналата мая.
Машината е настроена на програма Тесто. Когато започне да се оформя тестото, започва постепенното прибавяне на олиото - по 1-2 с.л. докато тестото поеме всичкото олио. Ако има нужда, се прибавя брашно за меко тесто.
След омесване тестото се оставя в машината да втаса (програма Тесто би трябвало да е с функция Втасване).
Като втаса, тестото се изважда от хлебопекарната и се оформя по желание. Може да се направи и на козуначено руло с течен шоколад.
Втасва отново, маже се с яйце и се пече в загрята фурна на 180-200 градуса.
След изваждане се намазва със захарен сироп и се поръсва със захар.