Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хляб с пресен чесън и сирене

Хляб с пресен чесън и сирене

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451002k934
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Хляб с пресен чесън и сирене
Снимка: Lenka
1 / 3
05/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6
"Вкусен и ароматен хляб, всеки който го опита, търси още."

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакетче /7 г/
  • вода - 200 мл, топла
  • захар - 1 к.л.
  • брашно - 450 г
  • сол
  • олио
  • яйца - 2 бр.
  • пресен чесън - 4 стръка
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тестото като в дълбок съд сипете топлата вода, захарта и маята, смесвате, добавяте брашното, месите, добавяте олиото и яйцата.

На ръка омесвате, посолявате и оставяте да отлежи 2 часа.

Развийте тестото и го разстелете на кръг, посипете със сирене и пресния чесън нарязан на ситно, навийте и сложете в форма за печене. Нека отлежи за около час.

Притиснете с ръка тестото около съда. Печете 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: