Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца гъбки в тревата

Пълнени яйца гъбки в тревата

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пълнени яйца гъбки в тревата
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Това предястие освен като храна, ще послужи и за украса на вашата празнична трапеза"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • майонеза - 1 к.л.
  • заквасена сметана - 1 к.л. + 1 к.л. за декорация
  • горчица - 1 к.л.
  • чили сос - на вкус
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • пипер - на вкус
  • зеленчуци - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата - трябва да бъдат твърди. Когато се охладят добре, ги обелете и изрежете върховете им. Не е нужно всички яйца да са еднакво високи, по този начин ще изглеждат още по-интересно в чинията.

С метална лъжица внимателно ги издълбайте, за да извадите целия жълтък.

За да стоят стабилно яйцата, може да отрежете и малко от дъното им.

В отделен съд смесете жълтъците с майонезата, заквасената сметана, горчицата и чили соса. Подправете със сол и пипер и объркайте всичко добре, за да се получи еднородна смес.

Напълнете яйцата с получената смес и ги захлупете с домати. С върха на нож нанесете малки точки заквасена сметана върху доматите.

Тези пълнени яйца изглеждат най-добре сервирани върху зеленини и зеленчуци, които да играят ролята на трева.

Пълнените яйца гъбки в тревата са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: