Начин на приготвяне
Много вкусна супичка от коприва се получи, ето как да я приготвите.
Коприва се бланшира във вряща вода, отцежда се и нарязвате на ситно.
Нарежете на ситно лук и на кубчета моркови, картофи и тиквичка.
В тенджерка се загрява олио, запържвате лук, морков, картофи, тиквички поръсени с малко сол.
Сипете червен пипер, разбъркайте и наливате топла вода според продуктите.
Оставете да заври, добавете копривата и подправките. Гответе 10 минути, прибавете начупено фиде и оставете да се готви до омекване на всички продукти в зеленчуковата супа.
Разбъркайте жълтъка с киселото мляко, сипете в сместа 2 черпака от супата от коприва с тиквички, а после върнете в тенджерата. Не се затваря с капак, да не се пресече.
Ястията с коприва са винаги добра идея.
Добър апетит с тази вкусна, пролетна супичка!