Начин на приготвяне
Настържете лука и чесъна при каймата. Накъсайте при тях листана на пресния магданоз.
Сложете сол и подправките и омесете хубаво каймата. Оставете я за 2 часа в хладилник.
Настържете си кашкавала, а бекона накълцайте на ситни кубчета. Това ще бъде плънката за вкусната шарпланинска плескавица.
Вземете една порция от овкусената кайма, малко повече от количеството, което се побира в затворена шепа.
С намазнени с олио ръце сложете върху дъска или пласт стреч фолио и сплескайте на тънко кюфте. Върху него разпределете от кашкавала и бекона и отгоре покрийте с втори пласт по същия начин оформена кайма.
Хубаво запечатайте краищата, за да не излиза плънката.
По този метод оформете и останалите плескавици до привършване на продуктите.
Сръбските плескавици изпечете на силен огън от двете страни, но не прекалено, за да не загарят. Най-добре е ако печете на скара с дървени въглища, но не е проблем да готвите и на електрическа скара, макар да има разлика във вкуса.
Поднесете плескавицата с кашкавал със свежа салата или картофки.
Добър апетит!