Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Обикновена шоколадова торта с крем

Обикновена шоколадова торта с крем

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Обикновена шоколадова торта с крем
Снимка: Ivana Mirković
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Шоколадова торта за половин час ?!? Убедете се сами, че е възможно!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 130 г
  • олио - 70 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - 30 г
  • ванилова захар - 10 г
  • вода - 50 мл
  • бакпулвер - 16 г
  • брашно - 200 г
  • За крема
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 60 г
  • какао - 30 г
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в съд брашното, захарта, какаото, ваниловата захар, бакпулвера и разбъркайте добре всички съставки. Добавете яйцата, олиото, млякото и отново разбъркайте.

Когато всички съставки се смесят добре ще получите кафява смес, добавете гореща вода и отново разбъркайте.

Изсипете сместа за вашата шоколадова торта във форма с диаметър 23 см, която предварително е намазана с олио. Печете на 180 градуса за 30 минути.

За крема за тортата:

В малка тенджера изсипете захарта, какаото, брашното, млякото и ги сложете на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Изсипете крема върху блата и я разпределете равномерно.

Сервирайте обикновената шоколадова торта с крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: