Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бейби спанак с пресен чесън и ориз

Бейби спанак с пресен чесън и ориз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Бейби спанак с пресен чесън и ориз
Снимка: Мария Божилова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Най-вкусният ориз включва задължително спанак и пресен чесън"

Необходими Продукти

  • бейби спанак - 1.200 г изчистен
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 1 връзка пресен
  • ориз - 2 ч.ч.
  • зехтин - Pomace
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • джоджен - 2 с.л. сух
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се слага в тавата за печене. Бейби спанакът се измива много добре. Нарежда се върху лука. Не се реже.

Тавата се завива с фолио и се слага в предварително загрята фурна за 30 мин. Оризът се измива до бистра вода. Пресният чесън се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се прибавя към ориза.

Разбърква се много добре. Прибавят се червеният и черният пипер, джодженът и солта. Разбърква се и се оставя за 20 мин.

След като спанакът се задуши, фолиото се премахва. Прибавя се оризът, като се разбърква и разпределя със спанака.

Залива се със зехтин и 4 ч.ч. топла вода.

Спанакът с ориз се пече 60 мин. на 180 градуса, след което се поръсва с измития и нарязан на ситно магданоз.

Пече се още 10 мин. и се сервира порция бейби спанак с пресен чесън и ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: