Начин на приготвяне
В топлото мляко разтворете маята, добавете малко брашно и захар.
В съд, подходящ за месене, пресейте брашното, добавете сол. Когато маята се активира, я сипете в съда с брашното, долейте топла вода и замесете меко тесто.
Накрая добавете зехтина, премесете и оставете на топло да втаса. Съда, в който ще печете домашния хляб, намажете с масло и набрашнете.
След 30 минути, премесете още веднъж тестото, оформете го според тавичката за печене и оставете още 30 минути да втаса още веднъж.
Печете в загрята на 200 градуса фурна още 30 минути.
Ако обичате мека коричка, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за 10-тина минути.
От следните съставки ще получите 650 г домашен хляб 3x30 минути, който ще остане пресен поне 3 дни, и то без никакви консерванти.