Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Домашен хляб 3x30 минути

Домашен хляб 3x30 минути

GagaGaga
Новак
7338
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашен хляб 3x30 минути
Снимка: Gaga
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Старо неписано кулинарно правило гласи - колкото по-дълго се приготвя, толкова е по-вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г тип 400
  • прясна мая - 22.5 г
  • вода - 150 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 6 г
  • захар - 1 лъжичка
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко разтворете маята, добавете малко брашно и захар.

В съд, подходящ за месене, пресейте брашното, добавете сол. Когато маята се активира, я сипете в съда с брашното, долейте топла вода и замесете меко тесто.

Накрая добавете зехтина, премесете и оставете на топло да втаса. Съда, в който ще печете домашния хляб, намажете с масло и набрашнете.

След 30 минути, премесете още веднъж тестото, оформете го според тавичката за печене и оставете още 30 минути да втаса още веднъж.

Печете в загрята на 200 градуса фурна още 30 минути.

Ако обичате мека коричка, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за 10-тина минути.

От следните съставки ще получите 650 г домашен хляб 3x30 минути, който ще остане пресен поне 3 дни, и то без никакви консерванти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: