Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Яхния с патладжан и кайма

Яхния с патладжан и кайма

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Яхния с патладжан и кайма
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нашето днешно предложение за обяд - яхния с патладжан и кайма. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр., голям
  • телешка кайма - 300 г
  • лук - 1 глава, средна кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сок - 1/2 л
  • пушен пипер - 1 к.л. от пушена червена чушка
  • мента - 1/2 к.л. суха
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио запържете лука за 2-3 минути.

След това добавете месото, пържете още малко, докато не си промени цветът.

След това прибавете обеления и нарязан на кубчета патладжан и всичко заедно пържете още няколко минути.

Прибавете пушения черен пипер и доматения сок. След това сипете и ситно нарязания чесън и оставете апетитната яхния да поври.

Когато яхнията с патладжан и кайма се сгъсти, добавете подправките и варете още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: