Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сръбски домашен хляб със сусам

Сръбски домашен хляб със сусам

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k983
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски домашен хляб със сусам3 / 3
25/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен домашен сусамов хляб, за който ви предупреждаваме, че не можете да се наситите само с едно парче"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • мляко - 150 мл
  • мая - 1 бр. прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • сусам - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете натрошената мая и захарта в чаша с топло мляко и разбъркайте, след което оставете да престои 10 минути.

Поставете брашното в купа и добавете маята с млякото, омекналото масло и солта и започнете с леко разбъркване.

Разбийте яйцето и го разбъркайте, след което го добавете към сместа.

Добавете сусама в сместа, след което замесете хляба.

Оставете да престои половин час. Прехвърлете го в лист за печене - може даже и без кръгла тава и го оставете да престои отново половин час, за да втаса добре бъдещия пухкав домашен хляб.

Печете сръбския домашен хляб със сусам във фурната на 200°C за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: