Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със суроватка

Хляб със суроватка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Хляб със суроватка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
28/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Още щом разбрахме, че този хляб със суроватка е домашен, веднага се втурнахме към кухнята да го опитаме"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • мая - 7 г прясна
  • захар - 2 ч.л.
  • маргарин - 1/2 с.л.
  • суроватка - 100 мл
  • вода - 70 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното заедно със солта и натрошената мая, разбъркваме добре.

Към тях прибавяме суроватката, захарта, маргарина и водата.

Започваме да месим, а това става с миксер и продължава около 30 минути на най-слабата степен.

След като изтече времето, покриваме с кърпа и оставяме да втасва.

След като мине половин час месим 1 минута отново на същата скорост.

Оставяме отново да втаса и след това прехвърляме върху набрашнена повърхност.

Започваме да месим, оформяме топка и оставяме да почине 5-10 минути.

Прехвърляме в набрашнена форма и покриваме с фолио, като оставяме отново да втаса още 40 минути.

Поставяме в в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 минути.

Хляба оставяме да изстине 30 минути и тогава нарязваме.

Хлябът със суроватка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: