Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното заедно със солта и натрошената мая, разбъркваме добре.
Към тях прибавяме суроватката, захарта, маргарина и водата.
Започваме да месим, а това става с миксер и продължава около 30 минути на най-слабата степен.
След като изтече времето, покриваме с кърпа и оставяме да втасва.
След като мине половин час месим 1 минута отново на същата скорост.
Оставяме отново да втаса и след това прехвърляме върху набрашнена повърхност.
Започваме да месим, оформяме топка и оставяме да почине 5-10 минути.
Прехвърляме в набрашнена форма и покриваме с фолио, като оставяме отново да втаса още 40 минути.
Поставяме в в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 минути.
Хляба оставяме да изстине 30 минути и тогава нарязваме.
Хлябът със суроватка е готов.