Начин на приготвяне
Тиквичката за сладкия хляб се обелва и настъргва. Поставя се върху парче кухненска хартия и отгоре се завива с още едно.
Сухите съставки (без шоколада) се смесват в купа и се разбъркват добре.
Към тях се добавят и течните съставки. Разбърква се добре - трябва да стане доста гъста и почти суха смес, нещо като гъст крем.
Настърганата тиквичка се отцежда и се прибавя към сместа. Разбърква се всичко добре. От течността в тиквичката сместа вече не е толкова гъста и суха.
Накрая се добавя и нарязаният шоколад, като част от него се оставя за поръсване отгоре преди печенето.
Шоколадовият хляб се пече на 165 - 170 градуса до изваждането на суха клечка за зъби.
Преди сервиране се оставя да изстине поне 15 минути, а най-добре изцяло.
Шоколадов хляб с тиквички е вкусен и неустоим. Напомня на апетитен шоколадов сладкиш.
По същия начин тиквичка може да се добави и към рецепта за кекс.