Кремсупа от чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа от чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако погледнете продуктите, с които се прави тази кремсупа, веднага ще разберете защо е толкова любима на всички"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 500 г печени, белени и почистени
  • червени чушки - 150 г сурови
  • праз - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 200 г
  • зехтин - 60 г
  • сол - 2 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази супа с чушки е ароматна, полезна и много вкусна.

Накълцайте праза на тънки кръгчета и го задушете в 40 мл. от зехтина за 4-5 минути.

Добавете картофите на парченца и запържете, след което налейте 650 мл. вода, овкусете със сол и пипер и варете 20 минути.

Почистените от семки и обелени печени червени чушки нарежете и сложете в супата с картофи, заедно с накълцаните скилидки чесън.

Варете всичко заедно още 3-4 минути.

Суровата червена чушка слагаме накрая за свеж вкус, без да я варим. Добавете я на парченца, сипете и останалия зехтин и пасирайте до гладкост на кремсупата.

Сервирайте топлата кремсупа от чушки с хубав домашен хляб и сиренце.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: