Ловджийски пържоли

ЯнитаЯнитаНовак
17/11/2013
"Не ви трябва приятел ловец, за да приготвите перфектните ловджийски пържоли, но са по-вкусни, когато са споделени "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 596
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки пържоли - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • брашно
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите с чук за месо, поръсете ги със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в сгорещено олио, докато се зачервят и от двете страни. Извадете ги от олиото и ги оставете на топло.

В мазнината от пържолите се запържват чесънът и лукът. Прибавете червения пипер и магданоза, разбъркайте. Върнете пържолите обратно, налейте половин чаша вода.

Захлупете и гответе на тих огън, докато месото стане съвсем крехко. Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Петя Павлова
Петя Павлова
18.11.2013 19:26
Ловджийски пържоли от....теле ! Ххахахахх!
0
0
димитър арабов
димитър арабов
18.11.2013 18:53
никога не чукайте пържолите така им наранявате структурата и им истичат соковете.само в България ги чукаме от немотия уж да станат по големи.
5
0