Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пържени бутчета по марокански начин

Пържени бутчета по марокански начин

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пържени бутчета по марокански начин
Снимка: Lenka
1 / 3
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"И понеже отиването в Африка е трудно, накарахме Африка да дойде при нас - с тези уникално вкусни панирани бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг малки
  • мляко - 200 г
  • вода - 200 г
  • сол - на вкус
  • лют червен пипер - на вкус
  • ким - на вкус
  • риган - вкус
  • брашно - 3 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете бутчетата, млякото и водата в тенджера, както и солта.

Сложете да се варете за 20 минути. Извадете бутчетата, за да се охладят.

Сложете брашното, галетата, кимиона, ригана, бахара в купата и разбъркайте.

Поставете яйце и 100 мл мляко в отделен съд.

Оваляйте бутчетата в брашно с подправки и след това в яйцето с млякото, след това отново в брашното, след това отново в млякото.

Поставете в горещо олио, пържете хрупкавото панирано пиле до златисто.

Извадете на кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина пържените бутчета по марокански начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: