Пуешки сарми със сос

19/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 700
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива, подсушава и се нарязва на порционни парчета. Всяко парче се намазва с масло и се поръсва с черен пипер и сол. В дълбок тиган се загрява малко от маслото и се запържва ситно нарязаният лук.

Щом стане златист, се добавят счуканите орехи и пасираният чесън. Подбират се толкова броя големи зелеви листа, колкото са парчетата месо. Върху всяко листо се слага по едно парче месо и се разпределя плънката. Завиват се сарми. На дъното на голяма тенджера се подреждат зелеви листа и върху тях се нареждат готовите сарми.

Отгоре се покриват с останалото зеле, нарязано на дребно. Затискат се с порцеланова чиния и се заливат с равни части зелев сок и вода. Вари се на умерен огън до готовност. Приготвя се сос, като останалото масло се разтопява и в него се запържва брашното.

При непрекъснато бъркане се добавя млякото и щом сместа заври, се прибавят разбитите жълтъци и лимоновия сок. Сaрмите се сервират залети със сос и с гарнитура от нарязаното зеле.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар