Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Сръбски кифлички с кайма

Сръбски кифлички с кайма

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски кифлички с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Не сте опитвали кифлички с кайма? Поправете грешката веднага!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1 пак. (10 г)
  • брашно - 600 г
  • за пълнежа
  • кайма - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • подправки - на вкус (сол, черен пипер, сухи подправки)
  • олио - на око
  • за намазване и поръсване
  • жълтъци - 2 бр.
  • сусам - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В дълбок съд сипете брашното, маята, солта, захарта и разбъркайте. След това сипете малко хладко мляко, олио, хладка вода и замесете тесто, Покрийте с чиста кърпа и оставете да отстои 30 минути.

През това време пригответе плънката: В загрято олио запържете каймата, подправете на вкус (сол, черен пипер и сухи подправки) и оставете да се охлади.

В сместа прибавете настърган кашкавал и разбъркайте добре.

Втасалото тесто извадете на набрашнена работна повърхност, разточете с точилка в голям кръг и нарежете на триъгълници. На всеки триъгълник сипвайте по лъжица от плънката и навивайте кифличките.

В тава с хартия за печене на дъното подредете малките кифлички, намажете ги с разбит жълтък и ги поръсете със сусам.

Печете в добре загрята на 180°C фурна 25 минути.

Готовите сръбски кифлички с кайма извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да изстинат.

Сервирайте.

Съвет: Може да използвате кайма смес или само свинксо - по свое желание. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: