Шарена чорба от свинско месо

Марина НордМарина НордНовак1219
19/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 087
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г /по - тлъсто/
  • праз - 2 стръка
  • картофи - 5 бр.
  • ориз - 1/2 ч. ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и се нарязва на малки парчета. Сипва се в нагорещен тиган и се запържва се до зачервяване в собствената си мазнина.

Празът се нарязва на ситно, добавя се към месото и се задушава. Когато омекне, се добавя червеният пипер. Всичко се залива с гореща вода.

Щом чорбата заври, се добавят измитият ориз и нарязаните на кубчета картофи. Малко преди да се свали от огъня, ястието се посолява и се добавят счуканите зърна черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Име
Име
10.09.2014 04:43
на снимката има моркови! :)
0
0