Начин на приготвяне
Измийте картофите с четка под студена вода. Нарежете ги на кубчета, без да ги белите.
Нарежете тиквичките със същата големина като картофите.
Сложете нарязаните зеленчуци в тава, овкусете с наситнен копър, сол и зехтин.
Налейте топла вода на нивото на зеленчуците. Изпечете до извиране на водата.
Докато зеленчуците се пекат, пригответе бешамела. Разтопете в малка тенджерка кравето масло, добавете 2 супени лъжици брашно и запържете.
Налейте наведнъж студеното прясно мляко и веднага започнете да бъркате, докато бешамелът се сгъсти.
Овкусете с настъргано индийско орехче.
Залейте изпечените зеленчуци с бешамела, поръсете обилно с настърган пармезан и върнете тавата с картофената запеканка отново във фурната.
Запечете до приятен загар запеканката с тиквички и пресни картофи.
Да ви е сладко!
Коментари