Начин на приготвяне
В голяма тенджера загрейте зехтина на умерен огън. Добавете нарязания лук и чесъна, оставете да къкри 3-4 минути. Добавете нарязания на кубчета морков и гответе още 2 минути. Добавете картофите, тиквата и налейте бульона.
Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Оставете да заври, след това намалете котлона до най-ниската температура и го оставете да къкри около 25-30 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
Смесете всичко с ръчен пасатор. Добавете в готовата крем супа сметана за готвене и индийско орехче, разбъркайте и оставете да къкри.
Гарнирайте тиквената супа с тиквени семки и яжте със заквасена сметана (по желание).
Също така може да си приготвите и хрупкави крутони към крем супа от тиква със зеленчуци.