Прасковено Гаспачо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Прасковено Гаспачо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Колкото и странно да ви звучи тази рецепта за гаспачо с праскови, опитайте я - няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • праскови - 400 г добре узрели
  • домати - 500 г добре узрели
  • лук - 30 г бял, сладък, салатен
  • чесън - 2 скилидки
  • зелени чушки - 50 г
  • краставици - 50 - 60 г
  • оцет - 20 г от Херес или обикновен винен
  • зехтин - 60 мл + за поръсване
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сред студените супи за мен звездата е Гаспачото. То е изключително свежо и подходящо за лятото.

Една от вариациите на тази лятна студена супа е с добавка на праскови. Ще останете изненадани колко вкусна ще се получи супата с тях.

Подгответе си всички продукти, като почистите и нарежете на парченца - прасковите и краставицата трябва да се обелят, но доматите не е задължително, особено ако уредът, с който ще мелите, е достатъчно добър, за да стане всичко със съвършено гладка текстура.

Сложете в блендера нарязаните на парченца лук, чесън, чушка, краставица, праскови и домати.

Добавете оцета, зехтина и солта и пуснете да се мели две или три минути.

След като гаспачото е готово, може да разредите с малко вода, особено ако ще го сервирате в чаша.

Гъстотата, която ще получите, зависи най-вече от това колко са били месести доматите, които сте използвали.

Доовкусете си с още оцет и сол, ако е необходимо, и приберете в хладилник за поне един час, за да се охлади.

Сервирайте прасковеното гаспачо в купички за супа или чаши и поръсете с хубав екстра върджин зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: