Начин на приготвяне
Измиваме много добре свинския език преди да го приготвим.
За да си почистим езика по лесно, накисваме го за един час в студена вода, като добавяме сок от един лимон, така премахването на цялото замърсяване става по-лесно.
След това остъргваме с нож. Обелваме си чесъна и с помощта на преса за чесън и пресоваме.
В купичка си смесваме солта, част от чесъна и подправките за месо заедно с маслото.
Натъркваме езика със сместа и го поставяме в хладилника. Оставяме в продължение на 3 часа, за да се маринова добре.
Езика увиваме във фолио и поставяме върху лист за печене. Печем при температура 180 градуса в продължение на един час и половина.
Вадим след изтичането на времето, нарязваме на шайби и нареждаме в тавичката.
Отново поставяме свинския език на фурна, за да се запече, но не прекаляваме, за да не стане сух.
Поднасяме страхотното мезе по желание с останалия пресован чесън отгоре.