Хляб с карамелизиран лук
Hleb sa karamelizovanim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с карамелизиран лук

Хляб с карамелизиран лук

LenkaLenka
Новак
545102k143
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Хляб с карамелизиран лук
Снимка: Lenka
1 / 3
16/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Ако не сте опитвали такъв хляб, крайно време е."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За карамелизирания лук - в голям тиган загрейте зехтина на средна степен на котлона. Задушавайте лука докато не почервенее леко, след което го свалете от котлона и оставете настрана.

За тестото: сипете брашното в голяма купа, прибавете маята, захарта, солта и разбъркайте. Долейте водата и започнете да месите, прибавете карамелизирания лук и мащерката. Месете още 5 минути.

Сложете тестото в купата, покрийте и оставете да втаса докато не удвои обема си, около 1 час.

На набрашнена повърхност премесете тестото, разточете го и го прехвърлете в тава за хляб с размер 23х23 см, намажете със зехтин отгоре, покрийте и оставете да втаса отново 40-45 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Печете хляба около 30 минути. Извадете от тавата и охладете на решетка.

Хлябът с карамелизиран лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: