Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Гъбени галети с яйца

Гъбени галети с яйца

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Гъбени галети с яйца
Снимка: Ники
1 / 3
13/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Бъдете сигурни, че никой няма да откаже тези апетитни гъбени галети с яйце"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • масло - 120 г
  • вода - 50 мл ледена
  • яйца - 4 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • Плънка
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • соев сос
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното смесваме с водата, добавяме маслото и втриваме с ръце до получаване на трохи.

Добавяме водата, омесваме тесто.

Разделяме на четири равни части тестото за пай, фолираме го и оставяме в хладилника за 30 минути.

През това време си задушаваме лука в зехтина, добавяме почистените и нарязани гъби и готвим 10-15 минути. Добавяме сол, соев сос черен пипер.

Тестото разточваме с диаметър около 20 см. Във формата поставяме хартия за печене и поставяме тестото.

На дъното стържем кашкавал слагаме от гъбената плънка и завиваме краищата.

Мажем с жълтък апетитните солени пайове и печем на 200°C за 20 минути.

След това изваждаме солените галети, правим малка дупка в средата и чукаме яйцата.

Връщаме във фурната и печем до запичане на яйцата гъбените галети с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: