Диетична пилешка чорба с пилешки гърди
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Диетична пилешка чорба с пилешки гърди

Диетична пилешка чорба с пилешки гърди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Диетична пилешка чорба с пилешки гърди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
17/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Поднесете диетичната супичка още гореща с резени лимон и пълнозърнести филийки препечен хляб. Добър апетит"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Семпла, но много здравословна и нискокалорична пилешка чорбичка, подходяща за закуска, обяд или лека вечеря.

Измийте пилешките гърди и сложете да се варят в обилно количество вода със главата лук, цепната на 4, стръковете чесън, половината магданоз, обелената и разполовена бяла ряпа, листата от къдраво и обикновено зеле, малко зехтин, сол, двата стръка селъри и единия морков.

Ако пилешките ви гърди са без костта, то може да сложите за бульона един пилешки гръбнак, който да обогати вкуса.

След 30 минити извадете месото и прецедете бульона.

Върнете в тенджерата, като долеете вода, ако е поизвряла.

Изчакайте да кипне и сложете другите два моркова, един стрък селъри и картофа- всичко нарязано на кубчета.

Овкусете със още сол (но не прекалявайте, тъй като солта трябва да се избягва в големи количества при всяка една диета) черен пипер, налълцан магданоз и сушени листа кориандър.

По желание може да добавите и щипка ситна чубрица.

Варете, докато зеленчуците са готови и омекнат добре, а накрая добавете свареното и накъсано пилешко месо от гърдите (използваме пилешки гърди, тъй като са най- бедни на мазнини) към вкусната пилешка чорба.

Сложете няколко лъжици зехтин и дръпнете от огъня.

Поднесете диетичната супа гореща с резени лимон и пълнозърнести филийки препечен хляб.

Добър апетит с тази диетична пилешка чорба с пилешки гърди!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: