Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Нежни и хрупкави гофрети със заквасена сметана

Нежни и хрупкави гофрети със заквасена сметана

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Нежни и хрупкави гофрети със заквасена сметана
Снимка: Аника Войт
1 / 3
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Само си представете ако тези апетитни гофрети ви чакат на масата за закуска с любимия течен шоколад"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. с връх
  • захар - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч. меко
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително включете уреда за гофрети да загрява.

В сухи купи разделяме жълтъците от белтъците на яйцата.

При жълтъците прибавяме захарта и ванилията и разбиваме с миксер до кремообразна смес.

Продължаваме да разбъркваме с лъжица и добавяме заквасената сметана, пресятото брашно и мекото масло.

Бъркаме до получаване на хомогенна смес за палачинки.

В друга купа разбийте белтъците от яйцата заедно със щипка сол.

Сместа се ще се получи пухкава бяла като сняг.

Тогава към нея добавете и първата смес. Разбъркайте внимателно само с лъжица. Работете бавно, за да не спадне обемът на яйцата.

С помощта на черпак грабнете от сместа от тестото за гофрети и изсипете върху добре загрятите плочи на гофретника.

Печете го готовност хрупкавите гофрети със заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: