Начин на приготвяне
Предварително включете уреда за гофрети да загрява.
В сухи купи разделяме жълтъците от белтъците на яйцата.
При жълтъците прибавяме захарта и ванилията и разбиваме с миксер до кремообразна смес.
Продължаваме да разбъркваме с лъжица и добавяме заквасената сметана, пресятото брашно и мекото масло.
Бъркаме до получаване на хомогенна смес за палачинки.
В друга купа разбийте белтъците от яйцата заедно със щипка сол.
Сместа се ще се получи пухкава бяла като сняг.
Тогава към нея добавете и първата смес. Разбъркайте внимателно само с лъжица. Работете бавно, за да не спадне обемът на яйцата.
С помощта на черпак грабнете от сместа от тестото за гофрети и изсипете върху добре загрятите плочи на гофретника.
Печете го готовност хрупкавите гофрети със заквасена сметана.