Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с морска сол и мащерка

Ципура с морска сол и мащерка

Ципура с морска сол и мащерка
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесете ципурата с морска сол и мащерка с подходяща картофена гарнитура или друга по избор"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • бял пипер
  • морска сол - 500 г
  • лимон - 1 бр.
  • мащерка - няколко стръка прясна
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите от люспите и вътрешностите и ги измийте добре.

Подсушете ги добре и ги поръсете с бял пипер отвътре и отвън.

В коремчето на ципурите сложете няколко стръкчета мащерка и няколко резена лимон.

Направете разрези от едната страна на рибата с остър нож и сложете и в тях резени лимон и мащерка.

Разпределете равномерно морската сол по дъното на тава върху хартия за печене и отгоре наредете ципурите.

Сложете ги да се печат на около 200 °C за 30 минути.

Извадете печената риба и я поднесете още топла с гарнитура по избор.

Ципурата с морска сол и мащерка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: