Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на парченца двата вида чушки и бамята. Нарежете и патладжана, но го сложете в купа със солена вода, за да си отдели горчилката.
Сипете олиото в тенджера и запържете зеленчуците - чорбаджийските чушки, после обикновените чушки, после бамята и после патладжана. Всички се пържат поотделно.
Последни сложете доматите. Когато водата се изпари, сипете 1 с.л. червен пипер. Разбъркайте и разредете с вода. Посолете и добавете зеленчуците вътре.
Разбъркайте вкусната зеленчукова яхния и гответе 20 мин.
Преди да е готова, сгъстете лятната яхния с разредено с вода царевично брашно. Оставете още малко на котлона.
Богатата лятна зеленчукова яхния се поднася, поръсена с магданоз.