Хрупкави картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хрупкави картофи
Снимка: Елица
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Понякога и едни картофи, но хрупкави, може да са най-вкусното нещо, което сте опитали днес!"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 ч.л.
  • сол - 1 чл.
  • розмарин - 1/2 ч.л. ситно нарязан
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - лют по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват и се нарязват на четвъртинки. Измиват се и се подсушават.

Галетата се смесва с подправките.

Картофите се намазват със зехтин и се овалват в галетата.

Тавичката за печене се намаслява и се поставят картофите.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С° около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: