Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Джобове от тесто с плънка от пиле и моцарела

Джобове от тесто с плънка от пиле и моцарела

StefanStefan
Готвач
10039474
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Джобове от тесто с плънка от пиле и моцарела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Нямаме търпение да опитате и да споделите впечатленията си"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • топла вода - 70 мл
  • топло мляко - 70 мл
  • олио - 60 мл
  • захар - 20 г
  • суха мая - 1 пак.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • плънка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • тиквички - 1 бр.
  • пилешки гърди - 150 г
  • зехтин
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • джиндифил - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на гранули
  • моцарела
  • за поръсване
  • жълтък
  • мак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Топлото мляко, захарта и маята смесете заедно.

Прибавете брашното, разбъркайте, сипете олиото, млякото и бакпулвера. Оставете настрани за един час.

В олио запържете лука, тиквичките и пилешките гърди. Подправете със сол и черен пипер и подправки.

Разточете тестото, оформете 6 малки топки.

Всяка топка разточете в кръг и по средата на тестото направете прорези с ножа.

На другата половина насипете от плънката. Отгоре сложете моцарела.

Прегънете тестото на триъгълник.

Повторете с всяка топка до готовност на всички тестени закуски. Подредете върху хартия за печене.

Намажете с жълтък джобовете, поръсете с мак и печете на 200 °C 30 минути.

Джобове от тесто с плънка от пиле и моцарела, които са идеалната рецепта за пикник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: