Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кето кифлички с бадемово брашно

Кето кифлички с бадемово брашно

Кето кифлички с бадемово брашно
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вече знаем как да направим най-вкусните кето кифлички"

Необходими Продукти

  • сирене - 150 г козе
  • краве масло - 3 с.л. разтопено
  • бадемово брашно - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, добавете солта и сиренето и разбъркайте. Направете кладенче.

Сипете в него предварително разбития белтък с маслото. Замесете тесто за кифлички.

Завийте със стреч фолиото и оставете за 15 мин. Разточете на кора с дебелина 5 см. Нарежете на триъгълници, навивайки на руло и оформяйки пухкавите кифлички.

Наредете кето кифличките в тава с хартия за печене и ги намажете с жълтък със силиконова четка.

Изпечете кето кифличките с бадемово брашно за 20 мин. на 175 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих всичко 1:1 ,но за съжаление тестото не ставаше за навиване,колкото и да внимавах . Вместо кифлички,оформих топчета и станаха страхотни маслени топчета.Благодаря за рецептата ?
20.01.2023 11:57
Анонимен
Анонимен
А сиренето?
26.06.2022 08:08
1