Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Традиционна пълнена патица по американски

Традиционна пълнена патица по американски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Традиционна пълнена патица по американски
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Още от улицата ще усетим аромата на тази пълнена патица с портокали и ябълки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • патица - до 1.8 кг
  • орехи - 40 г
  • сливи - 20 г сушени
  • кайсии - 20 г сушени
  • портокали - 1 бр.
  • чесън - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • мащерка - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патицата, овкусете отвътре и отвън с подправките - сладък и лют пипер, сол и черен пипер.

Нарежете портокала и 2 ябълки на парчета, накълцайте сушените плодове, чесъна и орехи. Напълнете патицата с тях.

Лука и целината също нарежете и поръсете с тях дъното на съда, в който ще печете патицата. Сложете последната отгоре. Може да добавите и картофи, ако желаете, но не е задължително.

Намажете месото с масло, добавете вода и 3-4 см бяло вино. Завийте с алуминиево фолио голямата тава. Обелете третата ябълка и я сложете до патицата.

Печете за половин час на 250 градуса, после още 2 часа на 200 градуса. Махнете фолиото и печете традиционната пълнена патица по американски още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
това е руска рецепта.
знам я от моята прапрабаба и я правя всяка нова година.
в америка имаше много руски емигранти.рецептата е разкошна и я препоръчвам;
30.12.2021 17:41
1