Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Печена Патица»Пълнена патица със сос Периго

Пълнена патица със сос Периго

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пълнена патица със сос Периго1 / 2
23/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 г свинска и 300 г телешка
  • масло - 50 г
  • брюкселско зеле - 250 г
  • червено вино - 50 мл
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 250 мл от кубче, телешки
  • гъши дроб - 500 г
  • мащерка - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида кайма се смесват с нарязания на ситно лук и стритата мащерка. Каймата се смесва с нарязания на ситно гъши дроб.

Патицата се пълни с каймата с дроба. Слага се в тава, полива се с разтопеното масло и се пече 30 минути на 175 градуса.

Около патицата се нарежда брюкселското зеле, връща се във фурната и се пече още 30 минути. Приготвя се сос, като гъбите се нарязват на филийки и се запържват в олиото.

Бульонът се загрява и при непрекъснато разбиване с тел се кипва. Добавят се гъбите и сосът къкри 10 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и виното и сосът се изпарява до две трети от първоначалния обем. Патицата се вади от фурната, оставя се за 1 час, нарязва се и се сервира със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: