Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички без стерилизиране

Кисели краставички без стерилизиране

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Кисели краставички без стерилизиране2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Вече сме спокойни, че тази зима ще имаме домашни кисели краставички, защото рецептата вече е при нас"

Необходими Продукти

  • За компонент буркан
  • корнишони - 400 г
  • морска сол - с.л.
  • синап - 1 ч.л.
  • чесън - 8 скилидки
  • копър - 1/4 връзка
  • лозови листа - 2 бр.
  • ракия - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на компотен буркан слагате едно свежо лозово листо, нареждате плътно корнишоните, като между тях поставяте чесъна и копъра.

След като наредите плътно, добавяте супена лъжичка синап с връх, трите лъжици ракия, супена лъжица с връх морска сол (от българската) и доливате с вода догоре и слагате втория лозов лист.

С гумена капачка се оплътнява.

Важно е първата седмица да разклащате бурканите с кисели краставички.

Държите на температура не по-висока от 20 °C.

По тази рецепта кисели краставички без стерилизиране стават вкусни и хрупкави и издържат 4-5 месеца, ако са в мазе на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: