Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Зеленчукова мусака с кокосово мляко

Зеленчукова мусака с кокосово мляко

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Зеленчукова мусака с кокосово мляко
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Опитайте тази вегетарианска зеленчукова мусака с кокосово мляко и споделете впечатленията си с нас!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • картофи - 400 г пресни
  • чушки - 500 г жълти
  • кокосово мляко - 300 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 1/4 ч.л. на гранули
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте жълтата чушка и я сложете във фурната да се пече. Когато се изпече, извадете от фурната и оставете да се охлади. Обелете и почистете от семките.

Пресните картофи измийте и нарежете на шайби. Подредете картофите в дълбок съд за печене. Измийте тиквичките, нарежете ги по дължина и наредете върху картофите. Отгоре сложете чушките.

Настържете сиренето върху чушките, след което повторете реденето на вегетарианската мусака.

Смесете кокосовото мляко с подправките, чесъна и магданоза. Залейте зеленчуците и сложете мусаката с тиквички да се пече на 350 градуса. Печете около 40 минути.

Да ви е сладко с тази зеленчукова мусака с кокосово мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: