Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Панирани свински шницели

Панирани свински шницели

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Панирани свински шницели3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Като те покани някой да опиташ неговите шницели, да знаете, че този човек ви е истински приятел"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 700 - 800 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 40 г
  • галета - 40 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото оформете котлети, които трябва да се начукат на тънко с дървено чукче.

Нарежете всеки котлет с остър нож в краищата и по средата, за да не се свие по време на пърженето.

Вече оформените котлети се поръсват с черен пипер и сол, овалват се в брашно, в добре разбитите яйца и в галетата.

Притиснете ги хубаво с ръце. Оставете да престоят 15-тина минути и след това ги запържете в сгорещеното олио.

Поднесете веднага шницелите с гарнитура по избор.

Панираните свински шницели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: