Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета, като го изчистите от кожата и костите.
Нарежете лука на ребра, а младия лук и праз - на парчета с дължина 2-3 см.
Пилето, оваляйте в брашно и го запържете върху загрятата мазнина до покафеняване.
В същия тиган запържете лука, добавете праза и младия лук, а след няколко минути - и кубчето бульон месо.
Върнете месото, добавете малко вода и разбъркайте.
Варете 15-20 минути, като от време на време добавяте вода.
Разбъркайте измития спанак, изчакайте да изсъхне и добавете достатъчно вода, така че храната да не е нито прекалено гъста, нито прекалено рядка.
Подправете на вкус пилешкото със спанак и гответе още 5 минути на среден огън.
Сервирайте пиле с млад лук и спанак с кисело мляко.