Пиле с млад лук и спанак

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пиле с млад лук и спанак
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Вкусно ястие от пиле, лук и спанак - балсам за душата и коремчето"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 връзки млад
  • праз - 1 шушулка
  • спанак - 500 г, почистен
  • див чесън - 2 връзки
  • брашно - 1 су.л.
  • бульон - 1 кубче месен
  • морска сол - щипка
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, като го изчистите от кожата и костите.

Нарежете лука на ребра, а младия лук и праз - на парчета с дължина 2-3 см.

Пилето, оваляйте в брашно и го запържете върху загрятата мазнина до покафеняване.

В същия тиган запържете лука, добавете праза и младия лук, а след няколко минути - и кубчето бульон месо.

Върнете месото, добавете малко вода и разбъркайте.

Варете 15-20 минути, като от време на време добавяте вода.

Разбъркайте измития спанак, изчакайте да изсъхне и добавете достатъчно вода, така че храната да не е нито прекалено гъста, нито прекалено рядка.

Подправете на вкус пилешкото със спанак и гответе още 5 минути на среден огън.

Сервирайте пиле с млад лук и спанак с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: