Начин на приготвяне
Разцепвате свинските тестиси или т.н. бели бъбреци на две (може да ползвате и телешки), трябва да станат на хапки.
Първо, накисвате в студена вода за 30 мин, след това смесвате 1 л студена вода с 100 мл оцет и една глава накълцан и намачкан лук и накисвате пак за още 30 мин, изцеждате и накисвате пак в чиста студена вода за още 15 мин.
Изцеждате ги добре, овалвате в брашно и ги запържвате в 6-7 с.л. на умерен огън за 4 мин.
Добавяте виното, подправките и солта и бъркате, докато се сгъсти и се получи сос.
Когато изключите котлона, добавете и маслото към зимното мезе.
Стават много вкусни свински тестиси по селски!
Добър апетит!