Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински тестиси по селски

Свински тестиси по селски

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Свински тестиси по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински тестиси - 2 кг
  • оцет - 100 мл
  • олио - 7 с.л.
  • бяло вино - 300 мл
  • масло - 80 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипе - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разцепвате свинските тестиси или т.н. бели бъбреци на две (може да ползвате и телешки), трябва да станат на хапки.

Първо, накисвате в студена вода за 30 мин, след това смесвате 1 л студена вода с 100 мл оцет и една глава накълцан и намачкан лук и накисвате пак за още 30 мин, изцеждате и накисвате пак в чиста студена вода за още 15 мин.

Изцеждате ги добре, овалвате в брашно и ги запържвате в 6-7 с.л. на умерен огън за 4 мин.

Добавяте виното, подправките и солта и бъркате, докато се сгъсти и се получи сос.

Когато изключите котлона, добавете и маслото към зимното мезе.

Стават много вкусни свински тестиси по селски!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: