Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Зелен лук яхния с пилешки гърди

Зелен лук яхния с пилешки гърди

Зелен лук яхния с пилешки гърди
Снимка: Кристина Бонева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тази пилешка яхния няма да ви отнеме много време за приготвяне, а цялото семейство ще ѝ се наслаждавате за вечеря"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • пилешки гърди - 400 г
  • олио
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
  • зелен лук - 3 връзки
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в дълбока тенджера и нарежете пилешкото месо. Настържете и запържете моркова за кратко. Добавете накълцания лук. Гответе до омекване.

Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте. Налейте вода и бульона от пилешкото месо.

Добавете месото, подправките и солта. Гответе пилешката яхния на слаб котлон, разбърквайте.

След 20 мин. зелен лук яхнията с пилешки гърди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: