Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с маслини и тиквички

Постен ориз с маслини и тиквички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постен ориз с маслини и тиквички
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Страхотен постен ориз, с който ще забравите за месните деликатеси"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 2 глави
  • тиквички - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • домати - 2 бр.
  • копър - 2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч. гореща
  • краве масло - 30 г
  • моркови - 2 бр.
  • маслини - 1 шепа без костилки
  • олио - 3 с.л. за пържене
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред обелете и нарежете тиквичките на парченца. Морковите обелете и настържете на едро ренде. Доматите обелете и накълцайте на парченца, а лука - на ситно.

Нарежете чесъна на филийки и маслините също. Измийте и прецедете ориза, копъра настинете.

Сипете олиото в дълбока тенджера. Добавете морковите и лука, после ориза и пържете, докато стане прозрачен.

Добавете тиквичките и копъра, запържете. Махнете тенджерата от котлона и овкусете с горчица, черен пипери чесън. Посолете.

Сипете постния ориз в тава с капак. Подредете отгоре маслото на кубчета и поставете капака.

Печете ориза на фурна за час на 180 градуса.

Постният ориз с маслини и тиквички е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: