Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебап»Адана кебап с телешка и агнешка кайма

Адана кебап с телешка и агнешка кайма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Адана кебап с телешка и агнешка кайма
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако сте почитатели на месните деликатеси, насладете се на адана кебапа от кайма"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 200 грама
  • телешка кайма - 300 грама
  • червени чушки - 1 печена
  • кимион - 1 голяма щипка
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • лют пипер - по желание
  • магданоз - малка връзка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и накълцайте чесъна, чушката и магданоза. Добавете двата вида кайма и разбъркайте много добре.

Овкусете каймата с лют червен пипер, кимион, черен и червен пипер. Омесете много добре, покрийте купата и приберете в хладилник за няколко часа.

Оформете големи топки от каймата. Подгответе си метални шишове, защото така каймата ще се изпече добре и отвътре. Внимателно ги нанижете на шишовете и разстелете по цялата дължина, за да се оформи кебапът.

Загрейте скара или грил тиган, намазнете и изпечете адана кебапа от всички страни до готовност.

Поднесете с печени зеленчуци на грил.

Адана кебапът с телешка и агнешка кайма е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: