Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките по дължина и ги издълбайте.
Бланширайте ги за няколко минути в леко подсолена вода.
Нарежете лука на дребно и го запържете в дълбок тиган с малко мазнина.
След няколко минути добавете вътрешността на тиквичката и каймата и ги пържете до побеляване.
Изсипете след това ориза и подправките, налейте малко вода и ги варете до готовност на ориза.
Махнете плънката от котлона и напълнете с нея бланшираните тиквички.
Нарежете домата на тънки шайби и ги наредете върху тиквичките.
Налейте вода в голяма тава, прехвърлете тиквичките в нея и ги сложете да се печат до златисто.
По желание настържете кашкавал върху тиквичките на фурна и поръсете с копър.
Лодките от тиквички с кайма и ориз са готови.
Добър апетит!