Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Свински джолан с бяло вино в гювеч

Свински джолан с бяло вино в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Свински джолан с бяло вино в гювеч
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6
"Такава вкусотия е този джолан в гювеч, че всяка седмица ще започнете да си го готвите"

Необходими Продукти

  • манатарки - 500 грама
  • свински джолани - 3 джоланчета с кожа
  • чушки - 5 - 6 броя (печени)
  • картофи - 5 - 6 броя
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 2 глави (големи)
  • черен пипер - зърна
  • бяло вино - 200 мл
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете на загрята скара джоланчетата, за да се образуват резки по кожата.

Нарежете лука на дебели шайби и ги запечете на скарата.

Разрежете обелените моркови на две и също ги запечете.

Нарежете манатарките и чушките.

Подгответе гювеч и на дъното наредете джоланчетата. Около тях наредете нарязаните картофи, гъбите, морковите и чушките. Най-отгоре разположете лука.

Сипете виното и топла вода - колкото да покрие продуктите в гювеча.

Поръсете със зърна пипер и по желание добавете цели скилидки чесън.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 220 градуса. Печете около 30-тина минути, след което намалете фурната на 170 и печете в продължение на 3 часа.

Свинският джолан с бяло вино в гювеч е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
три дни и девет дена!
09.11.2021 14:57
Анонимен
Анонимен
Джуланчето предно или задно трябва да е
09.10.2021 08:43