Начин на приготвяне
Запечете на загрята скара джоланчетата, за да се образуват резки по кожата.
Нарежете лука на дебели шайби и ги запечете на скарата.
Разрежете обелените моркови на две и също ги запечете.
Нарежете манатарките и чушките.
Подгответе гювеч и на дъното наредете джоланчетата. Около тях наредете нарязаните картофи, гъбите, морковите и чушките. Най-отгоре разположете лука.
Сипете виното и топла вода - колкото да покрие продуктите в гювеча.
Поръсете със зърна пипер и по желание добавете цели скилидки чесън.
Сложете гювеча в студена фурна, включете на 220 градуса. Печете около 30-тина минути, след което намалете фурната на 170 и печете в продължение на 3 часа.
Свинският джолан с бяло вино в гювеч е много вкусен!
Коментари