Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята и захарта.
Отделно пресейте брашното, оформете кладенче в средата му и вътре сипете прясното мляко, солта, двете яйца и белтък. Постепенно замесете меко тесто, което да не лепне. Разделете го на 4 равни части, покрйте с кърпа и оставете да втасат за 15-тина минути.
Настържете на ситно ренде кашкавала и сиренето, разбъркайте ги заедно с омекналото масло.
Вземете една топка тесто и я разточете на правоъгълник (35х45 см). Намажете кората с кашкавалената смес.
Разточете втората топка и я сложете върху първата намазана кора. Отново поръсете със сместа. Процедирайте по същия начин с останалите две топки тесто.
Навийте получената дебела кора на руло, а от него изрежете охлювчетата.
Сложете хартия за печене в тава и наредете отгоре охлювчетата. Оставете да втасат повторно за 20-тина минути.
Намажете ги разбития жълтък и поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете закуските до приятен загар.
Моите точени охлювчета са готови.