Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния с леща и тиквички

Яхния с леща и тиквички

Яхния с леща и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обичаме и тиквички, и леща - затова решихме да приготвим тази страхотна яхнийка"

Необходими Продукти

  • леща - 1 купичка
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата, изцедете и заделете.

Нарежете лука, моркова и чушката на дребно.

В тенджера сложете 3 с.л. мазнина и изчакайте да загрее.

Запържете зеленчуците. Добавете тиквичката и картофа, нарязани на малки кубчета. Запържете за кратко.

Добавете червения пипер, а след няколко минути и доматеното пюре.

Сложете лещата, разбъркайте и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Пресовайте чесъна и добавете подправките.

Варете на слаб котлон до готовност на вкусната леща яхния.

При мен дори не беше нужно да сгъстявам с брашно.

Махнете от котлона и сервирайте веднага яхния с леща и тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: