Боб с ориз по турски

НалиНали
Новак
1758266
Боб с ориз по турски
Снимка: Нали
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
6
"Рецепта от турската кухня за боб с ориз - не сме предполагали, че е толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • боб - 500 г
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • за ориза
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • фиде - 2 с.л.
  • черен пипер - 3 зърна
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете боба в тенджера с вода и оставете да се вари за час и половина. През това време в тиган запържете лука до златисто. Добавете доматения концентрат към него, добавете брашното и запържете.

Сипете запръжката към боба и гответе на слаб котлон.

В дълбок съд запържете фидето и отделете настрани. В този тиган сипете маслото и запържете ориза. Сипете вода 1:3, посолете, добавете черен пипер и фидето. Гответе 15 мин.

След час, покрийте съда с ориза с кърпа, като сте сложили салфетка под капака.

Сипете от вкусната боб яхния и поднесете с гарнитура ориз.

Бобът с ориз по турски е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: